Tänään tein juhannusjälkiruuaksi trifleä purkeissa.
Trifle,
tuo englantilaisten pappilan hätävara. Tähän trifleen laitoin
sokerikakkupohjaa, pensasmustikoita, mansikoita ja vaniljasokerilla
maustettua rahka-kermaseosta. Kostukkeena käytin sitruunalimonaadia!
Rakastan Bonne Maman suloisia hillopurkkeja ruutukansineen, ne saavat
minut aina hyvälle tuulelle. Country Living -lehdessä neuvottiin
tekemään piknikeille jälkiruuaksi trifleä lasipurnukoihin, onhan se
hirmuisen siisti ja hauska tapa tavalliseen, vaikeasti kannettavaan
kaakkuun verrattuna. Trifle oli hyvää, maistui mehevältä
täytekakulta.
(Tulee mieleen, kun joskus tein mukimuffineja. Ne olivat vegaanisia banaanimuffineja Saara Törmän Saa vaivata! -kirjan ohjeella. Kerrassaan herkullisia, maku toi mieleen friteeratut banaanit.)
Ja sitten suolainen kesäherkku:
Äidilläni on aina tapana keittää runsaasti ylimääräisiä uusia perunoita ja tehdä niistä seuraavana päivänä perunapaistosta.
Se maistuu kesältä ja on ihanan lohdullista lapsuusruokaa! Äitini
viipaloi eiliset perunat, kuumentaa pannulla vähän voita ja paistaa
niitä hetken. Sitten hän lisää purkin kermaa, herbamare-suolaa ja
paljon, paljon silputtua ruohosipulia. Tästä kaikesta tulee hetken
kuumennuksella ja sekoittelulla hyvä, lämmin ja lempeän makuinen lisäke
tai huikopala. Tänään keitimme perunoita, joten huomenna saamme
kalafileiden kylkeen tätä herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti