Poikaystäväni tekee maailman parasta tiikerikakkua. Siksi hän yleensä
leipoo niitä kaksi kerrallaan. Minusta se on ehkä vähän liioiteltua,
joten laitan tänne yksinkertaisen version hänen reseptistään. Tämä on
mehevä ja ihana kakku, jota tarjoamalla voitatte kaikkien mummojen
sydämet.
Kahden tiikerin kaakku
yksi kakku, n. 3 litran vuokaan
100g luomuvoita
4 luomumunaa
4 dl sokeria
2,5 dl luomumaitoa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl (1 rkl) leivinjauhetta
Tiikerin tummaan raitaan:
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Tiikerin vaaleaan raitaan:
1,5 dl raastettua tummaa ja valkoista suklaata
(Esim. Dolfin Hot Chocolate mix, Noir & Blanc. Tätä löytyy mm. Sokoksilta, Stockmannilta ja Hakaniemen hallista.)
Vuokaan:
voita voiteluun
korppujauhoja
1. Voitele ja korppujauhota vuuat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2.
Sulata voi kattilassa. (Tai mikrossa, mikäli et ole kuin poikaystäväni,
joka vasta tänään tajusi, että on kaikki nämä vuodet omistanut mikron
ja silti sulattanut voin kattilassa.)
3. Sekoita vehnäjauhot sekä leivinjauhe.
4.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Yleensä
kannattaa vaahdottaa hetki vain munia ja sitten lisätä sokeri ohuena
vanana.
5. Lisää vaahtoon maito ja voisula.
6. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauhe-seos vähitellen puuhaarukalla sekoittaen.
7. Erota taikinasta 1/3 erilliseen kulhoon. Tästä tulee tiikerin tumma raita: sekoita puuhaarukalla tähän kaakaojauhe.
8. Sekoita suklaalastut jäljelle jääneeseen 2/3 taikinasta.
9.
Kaada taikinaa kerroksittain vuokiin siten, että pohjalle tulee
vaaleaa, sitten tummaa ja päälle viimeiseksi vaaleaa taikinaa.
10. Paista uunissa keskitasolla noin 60-65 minuuttia, kunnes kakkuun työnnettyyn tikkuun ei jää enää taikinaa.
11. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Käännä kakku lautaselle ja jätä vuoka päälle. Näin kakku ei kuivahda.
Tämä oli hyvä, vaalea osa maistui ihanasti valkosuklaalta! Minun kakustani tuli vain liian tintta, olisinko vaivannut sitten liikaa.
VastaaPoista