sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kurpitsapiiras

Minä pidän kurpitsoista. Ne ovat jotenkin sympaattisia: isoja ja kömpelöitä ja kirkkaan oransseja taikka keltaisia taikka jännittävästi kuvioituja. Ostin torilta maalaismyyjältä viiden kilon kurpitsan ja kaiversin sen tyhjäksi eilen. Aion laittaa siihen huomenna tarjolle pieniä tikkareita ja laittaa sen meidän ulko-oven eteen sellaisen lapun kanssa, jossa lukee "Ota toki karkki!".

No niin, minulla on siis nyt kurpitsanlihaa sekä piiraaseen että keittoon, ehkä muutamaankin. Sen lisäksi noukin kurpitsansiemenet talteen ja kuivatin yön yli pellillä. Sitten sekoitin niihin kulhossa lirauksen öljyä, suolaa ja pasta basilico -mausteseosta. Kaadoin uunipellille takaisin ja paahdoin uunissa varmaan tunnin verran (125 astetta) välillä sekoitellen. Napsuivat lämpiminä vielä kun kaadoin ne lasipurnukkaan. Niistä tuli  kovin herkullisia! Aion laittaa siemeniä keittojen päälle ja salaatteihin.

Kurpitsapiirasta teen parhaillaan. Taikina lepää jääkaapissa. Löysin aika ihanaisen ohjeen amerikkalaiselta ruokasivustolta, josta on tullut oikea kullanmuruni. Joy of Bakingin Pumpkin pie. Tietysti ajattelen että periamerikkalainen ruoka täytynee tehdä periamerikkalaisella reseptillä. Sitä paitsi tähän piiraaseen piilotetaan murustettuja inkiväärikeksejä ja pekaanipähkinöitä ja se tarjotaan vaahterasiirappi-kermavaahdon kanssa. NAM??



Joy of Bakingin cream sconesit ovat olleet herkkuani viime keväästä alkaen ja muutamasta kokeilemastani reseptistä paras. Englantilaisittain teetä ja skonsseja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti