Olen toteuttanut sisäistä keräilijä-metsästäjääni mustikassa,
sienimetsässä, puolukassa ja oman takapihan punaviinimarjapensaan ja
luumupuun parissa. Jääkaapissa ja pakkasessa odottaa talven tuiskuja
pieni hamsterinvarasto mehuja, hilloja ja pakasterasiallisia täynnä
herkkuja.
- Mehumaijalla tehtyä punaviinimarjamehua
- Mustatorvisieniä (joita löysin ihan valtavasti) ja muita ihania sieniä
- Mustikoita
- Sakkaista, viinihapon avulla tehtyä puolukkamehua itse poimimistani puolukoista
- Ihanaa omenahilloa ja mansikkahilloa
Paras ikinä omenahillo
- kilon verran kuorittuja palasia kotimaista omenaa (hapokas omena on hyvä)
- 2-3 desilitraa hillosokeria
- 1 ihana mehevä vaniljatanko
- 3-4 ruokalusikallista calvadosta
- 1-2 dl vettä
Käsittele
omenat ja rupattele samalla niitä näitä mukavia äitisi kanssa. Laita
varsin ison kattilan pohjalle vesi ja kuumenna kiehuvaksi, sitten alenna
lämpöä ja lisää omenanpalat. Hauduttele kymmenisen minuuttia ja sitten
lisää kahtia leikattu, halkaistu vaniljatanko (voit avittaa siemeniä
rapsuttamalla ne veitsellä hilloon erikseen). Sitten lisätään calvados
ja tuoksutellaan kun keittiöön leviää vahva omenaliköörin haju.
Hillosokeri sekoitetaan nyt puoliksi muussaantuneeseen
omena-vanilja-calvados-seokseen. Sitten keitellään taas hetki ja
lusikoidaan kiehuvalla vedellä steriloituihin hillopurkkeihin ja päälle
yhtä lailla puhtaat kannet. Apuna kannattaa käyttää puhdasta
keittiöliinaa. Annetaan viiletä, sijoitetaan jääkaappiin ja syödään
pois! Varsin nopeasti, koska tämä hillo on parasta minkä kanssa tahansa
sekä itsekseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti