sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Omenahilloa vaniljalla ja calvadoksella

Olen toteuttanut sisäistä keräilijä-metsästäjääni mustikassa, sienimetsässä, puolukassa ja oman takapihan punaviinimarjapensaan ja luumupuun parissa. Jääkaapissa ja pakkasessa odottaa talven tuiskuja pieni hamsterinvarasto mehuja, hilloja ja pakasterasiallisia täynnä herkkuja.

- Mehumaijalla tehtyä punaviinimarjamehua
- Mustatorvisieniä (joita löysin ihan valtavasti) ja muita ihania sieniä
- Mustikoita
- Sakkaista, viinihapon avulla tehtyä puolukkamehua itse poimimistani puolukoista
- Ihanaa omenahilloa ja mansikkahilloa

Paras ikinä omenahillo
- kilon verran kuorittuja palasia kotimaista omenaa (hapokas omena on hyvä)
- 2-3 desilitraa hillosokeria
- 1 ihana mehevä vaniljatanko
- 3-4 ruokalusikallista calvadosta
- 1-2 dl vettä

Käsittele omenat ja rupattele samalla niitä näitä mukavia äitisi kanssa. Laita varsin ison kattilan pohjalle vesi ja kuumenna kiehuvaksi, sitten alenna lämpöä ja lisää omenanpalat. Hauduttele kymmenisen minuuttia ja sitten lisää kahtia leikattu, halkaistu vaniljatanko (voit avittaa siemeniä rapsuttamalla ne veitsellä hilloon erikseen). Sitten lisätään calvados ja tuoksutellaan kun keittiöön leviää vahva omenaliköörin haju. Hillosokeri sekoitetaan nyt puoliksi muussaantuneeseen omena-vanilja-calvados-seokseen. Sitten keitellään taas hetki ja lusikoidaan kiehuvalla vedellä steriloituihin hillopurkkeihin ja päälle yhtä lailla puhtaat kannet. Apuna kannattaa käyttää puhdasta keittiöliinaa. Annetaan viiletä, sijoitetaan jääkaappiin ja syödään pois! Varsin nopeasti, koska tämä hillo on parasta minkä kanssa tahansa sekä itsekseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti